728×90 – glava
728×90 – glava
Zveza slovenske podeželske mladine izbira inovativnega mladega kmeta

Zveza slovenske podeželske mladine izbira inovativnega mladega kmeta

Zveza slovenske podeželske mladine je lani zaznamovala 25 let. Predstavlja krovno organizacijo, ki združuje številna Društva podeželske mladine po Sloveniji, trenutno je teh kar 38. Gre za največjo nevladno organizacijo, ki se aktivno ukvarja z mladimi iz podeželja in mladimi kmeti.

Društvo podeželske mladine je aktivno tudi v Slovenskih goricah, sledi pa enaki viziji kot ostala društva, to je skozi druženje in povezovanje nabirati izkušnje in znanje, tako za osebnostno rast kot tudi za razvoj in prepoznavnost podeželja s poudarkom na kmetijstvu. V okviru tega organizirajo številne projekte, o katerih nam je več zaupala Anja Mager, regijska predstavnica za Koroško, s katero smo se pogovarjali na letošnjem sejmu Agra v Gornji Radgoni:

POSNETEK: ANJA MAGER

Namen projekta, v okviru katerega poteka izbor inovativnega mladega kmeta, je dvigniti raven kmečkega poklica in predstaviti dobre prakse inovativnih načinov kmetovanja v Sloveniji. Predstavniki so v času sejma Agra že končali s komisijskimi obhodi po kmetijah, razglasitev zmagovalca pa bo potekala 25. oktobra v Predsedniški palači v Ljubljani.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X