728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Dobro obiskana prireditev Pozdrav jeseni v Staršah

FOTO: Dobro obiskana prireditev Pozdrav jeseni v Staršah

Pretekli konec tedna je v Staršah potekalo več dogodkov pod okriljem projekta Evropa za državljane. Največ obiskovalcev je privabila sobotna prireditev Pozdrav jeseni z mednarodno tržnico prostovoljstva.

Občina Starše je namreč edina lokalna skupnost v Sloveniji, ki je uspela s prijavo na razpis projekta Evropa za državljane. Prijavo so oddali za ukrep Pobratenja mest, projekt pa nosi naslov: Mednarodna socializacija stigmatiziranih oseb, skozi prostovoljstvo v mali občini. Da v Staršah znajo biti solidarni in marsikatero stvar opraviti prostovoljno se je pokazalo v soboto, ko so številna domača društva in organizacije ter povabljeni gostje s Hrvaške, iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Italije in Srbije na stojnicah brezplačno ponujali hrano in pijačo ter predstavljali svojo dejavnost. Pozdrav jeseni je uradno otvoril predsednik državnega zbora Dejan Židan:

POSNETEK: DEJAN ŽIDAN

Pogovarjali smo se tudi z županom občine Starše Bojanom Kirbišem, ki je bil prav tako zadovoljen, da so se društva na sobotni prireditvi odzvala v takšni meri:

POSNETEK: BOJAN KIRBIŠ

Ob prireditvi Pozdrav jeseni so v Staršah priredili še več okroglih miz, v petek so svečano odprli medgeneracijske športne prostore pod športno dvorano, pripravili so povorko starih traktorjev in trgatev. Potrgali so obe potomki Stare trte in še nekaj drugih brajd ter stisnili okoli 100 litrov protokolarnega vina. Turistično društvo Starše, ki je tudi glavni organizator Pozdrava jeseni, pa je podelilo še priznanja za najlepše urejeno okolje. Kot pravi predsednik društva Marjan Malek, podeljujejo bronaste, srebrne in zlate sončnice:

POSNETEK: MARJAN MALEK

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X