Blaguško jezero postaja nova turistična destinacija

Blaguško jezero postaja nova turistična destinacija

Blaguško jezero je nastalo v šestdesetih letih, ko so zajezili Blaguški potok. Jezero je bilo ustvarjeno z namenom, da bi v času poletnih suš namakali bližnja polja in zbirali odvečno vodo v času jesenskih in spomladanskih poplav.

V zadnjih letih so ob njem sprostitev našli predvsem ljubitelji narave in je v Slovenskih goricah veljajo kot prijetna izletniška točka, a omembe vrednega razvoja v turističnem pogledu ni doživelo. To se bo kot kaže v bodoče spremenilo.

Zasebni lastnik zemljišč ob jezeru tam že ureja primerne površine za kampiranje, v gozdu ob jezeru pa že stoji ena od šestnajstih glamping hišk, ki je zgrajena po vzoru butanih hiš iz ilovice in slame. Kot smo uspeli neuradno izvedeti naj bi lastnik Mario Herzog, podjetje G&H iz Pesnice, v neposredni bližini zgradil tudi gostinski lokal.

Blaguško jezero in njegovo okolico je kot perspektivno lokacijo za razvoj turizma in razvoj rekreacijskih dejavnosti prepoznala tudi občina Sv. Jurij ob Ščavnici in revitalizacijo tega območja vključila tudi v program razvoja turizma občine. V kolikšni meri občina sodeluje pri že začetih delih ob jezeru pa ni znano. Voda je že od nekdaj privlačila ljudi, jezerska voda pa je prav s svojo spokojnostjo lahko v današnjem času prava oaza miru. Le ta pa je le streljaj, približno tri kilometre, oddaljena od izvoza iz avtoceste, kar bi lahko ob ta Slovenjegoriški biser pripeljalo veliko turistov.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X