728×90 – glava
Stara trta letos z rekordnim pridelkom

Stara trta letos z rekordnim pridelkom

V nedeljo je na na mariborskem Lentu potekala že 33. svečana trgatev najstarejše trte na svetu. Za živahno dogajanje pred Hišo Stare trte so poskrbeli bogat kulturno-etnografski program z glasbenim gostom Zoranom Predinom ter ponudniki odličnega štajerskega vina in kulinarike.

Čast odrezati prvi grozd na trgatvi je pripadla Wielandu Stötzlu, županu nemškega Marburga, s katerim mesto ob Dravi letos obeležuje 50. obletnico pobratenja. Najstarejša trta na svetu je letos obrodila rekordno količino pridelka, stehtali so kar 107 kilogramov grozdja.

Kulturno-etnografska prireditev je tradicionalno potekala v družbi vinskih kraljic Maribora, okoliških krajev in Slovenije, vinskih vitezov ter malečniških bračev. Svečana trgatev Stare trte je vrhunec Festivala Stare trte in eden najpomembnejših vinsko-kulinaričnih dogodkov v Sloveniji. Mariborski župan Saša Arsenovič je na prireditvi poudaril, »da je Stara trta eden največjih mariborskih ponosov, ki odpira vrata sodelovanja in povezovanja v številna mesta po svetu«. Naslednja velika vinsko-kulinarično in kulturno-zabavno obarvana prireditev v štajerski prestolnici bo Martinovanje v Mariboru, največje martinovanje v Sloveniji, ki bo v ponedeljek, 11. novembra, na Trgu Leona Štuklja.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X