728×90 – glava
728×90 – glava
V Cerkvenjaku trgatev potomke stare trte in otvoritev toplarja

V Cerkvenjaku trgatev potomke stare trte in otvoritev toplarja

Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Cerkvenjak je organizator turistične prireditve Pod klopotcem, v okviru katere bodo opravili tudi trgatev potomke najstarejše trte na svetu, ki so jo v Cerkvenjaku poimenovali Johanezova trta.

Prireditev, ki jo bodo popestrili s kulturnim programom, bo to nedeljo, 6. oktobra, od 11. ure dalje pred cerkvenjaškim gasilskim domom. Dan prej, v soboto, 5. oktobra pa bo v Andrencih slavnostna otvoritev slovenjegoriškega kozolca. O tem cerkvenjaški župan Marjan Žmavc:

POSNETEK: MARJAN ŽMAVC

Dvojni kozolec (toplar) v Andrencih bo kot nova atraktivna točka predstavljal tehniško zanimivost ob Klopotčevi učno-sprehajalni poti z visoko dodano vrednostjo. Poseben in izviren prostor je namenjen promociji Ovtarjeve ponudbe, hkrati pa nudi številne možnosti za ustvarjanje novih zelenih delovnih mest. Projekt, vreden nekaj več kot 50 tisoč evrov, je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru izbora operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območjih občin, ki so povezane v lokalno akcijsko skupino – LAS Ovtar Slovenskih goric.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X