728×90 – glava
728×90 – glava
Ob 90-letnici društva prostovoljni gasilci na Sv. Ani kupujejo novo gasilsko vozilo za prevoz moštva

Ob 90-letnici društva prostovoljni gasilci na Sv. Ani kupujejo novo gasilsko vozilo za prevoz moštva

Na Sveti Ani že od leta 1930 deluje prostovoljno gasilsko društvo, ki trenutno šteje 120 članov in članic, pohvalijo se lahko tudi s 45 člani gasilske mladine, posebnost društva pa je enota Lokavec, ki je bila leta 1979 ustanovljena na pobudo krajanov Lokavca, Rožengrunta in gasilcev iz takratne PGD Zgornja Ščavnica.

Društvo premore tudi gasilski dom z dvema garažama in razstavnim paviljonom, v katerem je razstavljena gasilska brizgalna iz leta 1931. Vsa ta leta so vzdrževali in obnavljali vozni park, omenimo nekaj zadnjih nakupov: leta 2002 so kupili kombi, pred desetimi leti gasilsko cisterno in pred štirimi leti cisterno za enoto v Lokavcu. Kot je v našem studiu povedal predsednik PGD Sveta Ana Gregor Lasecky, jih zakonodaja sili v nakup novega vozila za prevoz moštva:

POSNETEK: GREGOR LASECKY

Za novo vozilo potrebujejo nekaj več kot 50 tisoč evrov, slavnostno pa ga želijo prevzeti prihodnje leto na prireditvi ob 90-letnici društva. Določen je že datum praznovanja – 30. maj, takrat načrtujejo tudi prevzem mladinskega prapora, prav tako gasilske sirene, hkrati pa bo potekal tudi dan gasilcev Gasilske zveze Lenart.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X