728×90 – glava
728×90 – glava
VIDEO/FOTO: Namerno uničevanje kombajnov v Slovenskih goricah se nadaljuje, kmetje jezni in obupani

VIDEO/FOTO: Namerno uničevanje kombajnov v Slovenskih goricah se nadaljuje, kmetje jezni in obupani

Pretekli konec tedna se je ponovno zgodilo. Na njivi v Lomanošah pri Gornji Radgoni sta v soboto na njivi znova ostala dva poškodovana kombajna, potem ko sta naletela na nerjaveči palici v koruzi.

Od začetka septembra namreč neznanci v Slovenskih goricah, v občinah Benedikt in Gornja Radgona, v posevke koruze namerno nastavljajo nerjaveče palice, ki močno poškodujejo kombajn, nekateri celo menijo, da je to delo enega samega storilca. Naša radijska ekipa je danes obiskala Emila Walnerja, lastnika že trikrat poškodovanega kombajna na Drvanji v občini Benedikt, ki je pojasnil, kaj se zgodi s kombajnom, ko zadene v inox-palico:
POSNETEK: EMIL WALNER

Zaradi tovrstnega početja številne njive s koruzo ostajajo nepožete, saj kombajnisti raje ne tvegajo in odklonijo žetev v tem delu Slovenskih goric, nezadovoljstvo med kmeti pa narašča. To je na lastni koži izkusil tudi Mirko Kaučič iz Gornjih Ivanjcev v radgonski občini. Na njegovi njivi sta bila uničena že dva kombajna:

POSNETEK: MIRKO KAUČIČ

Zdaj so na potezi organi pregona, ki menda zadevo intenzivno preiskujejo, več pa v interesu preiskave ne izdajo. So pa svoje mnenje glede tega sramotnega početja povedali naši poslušalci, ki so danes poklicali v rubriko Vaše mnenje:

POSNETEK: VAŠE MNENJE

V ŽIVO: Namerno uničenih več kombajnov!

Objavil/a Radio Slovenske gorice dne Ponedeljek, 07. oktober 2019

Foto: Radio Slovenske gorice

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X