728×90 – glava
Varstveno delovni center Polž Maribor trenutno združuje 265 uporabnikov

Varstveno delovni center Polž Maribor trenutno združuje 265 uporabnikov

Varstveno delovni center Polž Maribor je eden izmed 34-ih centrov po Sloveniji, ki združuje odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju.

Teh oseb je trenutno 265 v več enotah, ki delujejo na območju Maribora, Lenarta, Šentilja, Slovenske Bistrice, Ruš in od prejšnjega tedna tudi v Bohovi. V šestih enotah, tudi v lenarški, izvajajo dnevno varstvo, v treh enotah pa program bivanja oziroma institucionalnega varstva. Govori direktorica VDC Polž Maribor Jasmina Breznik:

POSNETEK: JASMINA BREZNIK

Omenimo še nekaj aktualnih dogodkov. V ruški enoti Varstveno delovnega centra Polž Maribor so včeraj aktivirali projekt lahkega branja, v okviru katerega so za tamkajšnje uporabnike kupili nekaj sprostitvenih pripomočkov, poleg tega pa so zanje knjigo Prepovedana ljubezen Silva Safrana prevedli v lahko berljivo tehniko. Ta petek, 18. oktobra pa bodo uporabniki mariborskega Polža sodelovali na 11. Abilimpiadi Slovenije, ki bo potekala v prostorih Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru. Gre za tekmovanje, na katerem se preizkusijo invalidne osebe z motnjo v telesnem in duševnem razvoju, in to v različnih ročnih spretnostih in kreativnem izražanju.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X