728×90 – glava
728×90 – glava
V lenarški župniji od četrtka do nedelje obnova misijona

V lenarški župniji od četrtka do nedelje obnova misijona

Mineva dobro leto od misijona v Lenartu, zato se se v tukajšnji župniji odločili, da v času pred lenarškim žegnanjem, 3. oktobra pripravijo tako imenovano obnovo župnijskega misijona.

Kot pravi župnik Marjan Pučko, želijo ponovno obuditi duh misijona in zastaviti smernice za v prihodnje. Lanskoletno misijonsko geslo Za odnose gre bodo nadgradili z geslom Za župnijo gre. V okviru obnove misijona bodo od četrtka do nedelje potekale svete maše, ki jih bodo dopolnili še z nekaj drugimi dogodki. Govori lenarški župnik Marjan Pučko:

POSNETEK: MARJAN PUČKO

Pri vseh dogodkih bo aktivno sodeloval tudi tukajšnji stalni diakon Darko Žmavc:

POSNETEK: DARKO ŽMAVC

V petek, na praznik Vseh svetih, bosta sveti maši z misijonskima nagovoroma ob osmi in deseti uri, ob 18. uri pa se bo začela molitev rožnega venca v župnijski cerkvi v Lenartu in misijonski nagovor na temo molitev. V soboto po osmi sveti maši bo srečanje vseh župljanov in pogovor z misijonarjema na temo misijonske obnove. Sveta maša bo tudi zvečer ob 18. uri, nato pa ob 19-ih srečanje moških z misijonarjem Vilijem Lovšetom ter srečanje mladih, animatorjev in skavtov z misijonarjem Marjanom Kokaljem. V nedeljo, 3. novembra, na župnijsko žegnanje, bo sveta maša ob osmi uri, osrednja žegnanjska maša, ki bo pomenila tudi zaključek misijonske obnove, pa bo ob 10.30.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X