V času martinovanj policisti s poostrenim nadzorom nad psihofizičnim stanjem voznikov

V času martinovanj policisti s poostrenim nadzorom nad psihofizičnim stanjem voznikov

V teh dneh po vsej Sloveniji potekajo martinovanja, ki predstavljajo svojevrsten poklon vinu in vinski kulturi. Danes, pa tudi v prihodnjem vikendu se bodo odvijala praznovanja, na katerih seveda ne bo manjkalo jesenskih dobrot, značilnih za ta čas in široke vinske ponudbe.

Vesele dogodke po slovenski tradiciji pospremimo z uživanjem alkohola, vse prepogosto pa se žal zgodi, da tudi vinjeni sedemo za volan. In to kljub temu, da vemo, da ima lahko vožnja pod vplivom alkohola usodne posledice tako za voznika, kot tudi ostale udeležence v prometu. Vinjenih voznikov je prav v času praznikov še več. Beno Matjašič, začasni vodja Policijske postaje Lenart pa poudarja, da bodo policisti pogosteje nadzirali voznike tako v času martinovanj, kot tudi prihajajočega veselega decembra:

POSNETEK: BENO MATJAŠIČ

Vsem tistim, ki se boste odpravili na kakšno od martinovanj in tam pregloboko pogledali v kozarček, policisti svetujejo, da za pot domov izberejo taksi ali sredstva javnega prevoza. Cena, ki jo bomo plačali za takšno storitev, je namreč neprimerno nižja od stroška izgube vozniškega dovoljenja ali celo prometnih nesreč, ki jih povzročijo vozniki pod vplivom alkohola.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X