728×90 – glava
Za štajerska vina so značilne nekoliko višje kisline

Za štajerska vina so značilne nekoliko višje kisline

Vinogradniki in vinarji danes zaznamujejo martinovo, za njih prazničen čas, ko se vegetacijska doba umiri in gre narava počasi proti zimskemu počitku.

Na ta dan za družinskimi mizami in na različnih martinovanjih postrežejo značilne jedi, ki se po regijah razlikujejo, a nikjer ne smejo manjkati gos, mlinci, rdeče zelje in vino. Martinovo pomeni simboličen zaključek vinogradnikovega truda v vinogradu in je namenjeno predstavitvi vinogradnikov, vinarjev ter njihovega mošta in mladih vin. Za vse, ki živijo izključno od grozdja in vina, je to največji praznik. Mi smo se pogovarjali z enologom Andrejem Tišlerjem iz Pesnice pri Mariboru in mu zastavili vprašanje, kakšne parametre bi moralo izpolnjevati neko vino, da bi bilo idealno. Kot pravi, je to odvisno od posameznika, in nadaljuje:

POSNETEK: ANDREJ TIŠLER

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X