728×90 – glava
728×90 – glava
Trojiški občinski svet v prvo potrdil proračun za leto 2020

Trojiški občinski svet v prvo potrdil proračun za leto 2020

Občinski svet v Sveti Trojici je v tem tednu na deveti redni seji potrdil elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev ravnanja z odpadki, ki prinaša malenkostno povišanje cen, prav tako so svetniki določili ekonomsko ceno v vrtcu.

Zaradi dveh otrok manj v vrtcu bo mesečni prihranek občine okoli 1000 evrov. V povezavi z vrtcem so podali še soglasje k organizaciji oddelkov, imenovali so vršilko direktorja javnega zavoda Visit Trojica, to je postala Veronika Rodman, dopolnili odlok o prodaji blaga zunaj prodajaln na območju občine Sveta Trojica ter potrdili pravilnik o plačah, sejninah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta in drugih organov. V zvezi s tem so ukinili pavšalno izplačilo sejnine in določili njeno novo vrednost, ki znaša 60 evrov na sejo. Najpomembnejša zadeva pa je bila prva obravnava občinskega proračuna za leto 2020. Tudi tega je, kot pravi župan David Klobasa, občinski svet potrdil. Kateri pa so najpomembnejši načrtovani projekti v proračunu?

POSNETEK: DAVID KLOBASA

Dodajmo, da bo drugo branje trojiškega proračuna 23. decembra, ko bodo sklicali zadnjo sejo v tem letu. Povejmo še, da bodo praznične lučke v Sveti Trojici prižgali med 5. in 10. decembrom, 20. decembra pa bo otvoritev prazničnih dogodkov pod imenom Zimska pravljica.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X