728×90 – glava
728×90 – glava
Lastniki zemljišč ob reki Dravi pričakujejo povrnitev škode zaradi poplav

Lastniki zemljišč ob reki Dravi pričakujejo povrnitev škode zaradi poplav

Kmetje ob reki Dravi so nezadovoljni. Zaradi nedavnega poplavljanja reke, ko se je pod vodo znašlo okoli 6 tisoč hektarov zemljišč, med njimi 2 tisoč 400 hektarjev njiv in 300 hektarjev travnikov, imajo večmilijonsko škodo, ki pa je država – kot vse kaže – ne bo povrnila.

Andrej Rebernišek, direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj je pojasnil, da se poplave v večjem obsegu v celotnem porečju reke Drave pojavljajo od leta 2012, ko so narasle vode prebile določene nasipe:

POSNETEK: ANDREJ REBERNIŠEK

Poplavno območje se pojavlja na celotni trasi od Maribora do Središča ob Dravi, štiri najbolj kritične točke so v Staršah v smeri Zlatoličja, v Hajdini, ob gradu Borl in v kraju Obrež, ki je že na hrvaški strani:

POSNETEK: ANDREJ REBERNIŠEK

Težava je tudi v neodzivnosti nekaterih pristojnih. Razmere na terenu si je denimo ogledal predstavnik kmetijskega ministrstva, medtem ko so službe ministrstva za okolje in prostor neodzivne. Na temo reševanja problematike poplav se bodo sicer ta teden, v četrtek, sestali predstavniki lokalne civilne iniciative Proti poplavam reke Drave in za to imenovana širša delovna skupina vlade. Na temo poplav ob reki Dravi pa so v rubriki Vaše mnenje razmišljali tudi naši poslušalci:

POSNETEK: VAŠE MNENJE

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X