728×90 – glava
728×90 – glava
V decembru in januarju brezplačne delavnice domače obrti

V decembru in januarju brezplačne delavnice domače obrti

V okviru projekta Center lokalne ponudbe, ki ga je v letošnjem letu vzpostavila enota Mravlja VDC Polž, bo v decembru in januarju potekalo šest zanimivih delavnic s prikazom tradicionalnih znanj domačih obrti.

Na prvi delavnici, ki bo v že to soboto, 14. decembra med 16. in 18. uro potekala v Centru Slovenskih goric, se bodo udeleženci seznanili s prikazom pridelave in uporabe zelišč ter pripravo čajne mešanice proti prehladu, hkrati pa bo potekal tudi prikaz izdelave domačih pripravkov z dodatkom zelišč in prikaz izdelave mazila proti prehladu. Za omenjeni delavnici bodo poskrbele Zeliščarice Kulturnega društva Rojs Srečko Niko iz Voličine, nam je povedala Milena Grabušnik iz Razvojne agencije Slovenske gorice:

POSNETEK: MILENA GRABUŠNIK

V soboto, 21. decembra bo Frančiška Šafarič – Beba pripravila delavnico izdelave cvetja iz krep papirja, Viktor Kapl pa prikazal izdelavo izdelkov iz medu in tradicionalno čebelarjenje. V januarju pa bosta na kmetiji Kraner potekali še delavnici tradicionalne peke pogač in kruha. Udeležba na delavnicah je brezplačna, se pa je nanje potrebno prijaviti.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X