728×90 – glava
728×90 – glava
Z novim letom vožnja po mariborski hitri cesti brez vinjete

Z novim letom vožnja po mariborski hitri cesti brez vinjete

Ministrstvo za infrastrukturo je v vladno proceduro vložilo medresorsko usklajen predlog za spremembo uredbe o kategorizaciji državnih cest, s katero bodo hitro cesto med Pesnico in Teznom z novim letom prekategorizirali v regionalno cesto in jo tako izvzeli iz vinjetnega sistema.

Kot so na ministrstvu za infrastrukturo pojasnili v gradivu, ki naj bi ga vlada obravnavala na seji ta teden, bo omenjena cesta tudi po prekategorizaciji še naprej v upravljanju Darsa. O ukinitvi cestninjenja oziroma prekategorizaciji hitre ceste skozi Maribor smo se z ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek pogovarjali tudi v našem studiu, ki je poudarila, da omenjena cesta ne izpolnjuje pogojev za cestninsko cesto:

POSNETEK: ALENKA BRATUŠEK

Kljub omenjenim spremembam bodo s cestninjenjem tovornih vozil nadaljevali, ker novo kategorizirana regionalna cesta v skladu z zakonom o cestninjenju izpolnjuje pogoje za izbirno cestninsko cesto. Če bi se namreč odločili drugače, bi obstajala upravičena bojazen, da bi tovorna vozila cesto v delu, ki teče skozi Maribor, uporabljala za izogibanje plačilu cestnine na avtocesti mimo mesta.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X