728×90 – glava
728×90 – glava
Pomagajmo družini Vasle iz Viničke vasi do nove hiške

Pomagajmo družini Vasle iz Viničke vasi do nove hiške

Decembrski čas – čas veselja, radosti, pričakovanj… Pa ne za vse. December je tudi čas, ko prične pritiskati mraz. Ko piha ledeni piš skozi vsako špranjo, da se prostor ne more zagreti. Ko sneg ni nekaj lepega in romantičnega, ampak grožnja, ki ti lahko zruši streho. In to ni zgodba od nekje daleč – dogaja se v osrčju Slovenskih goric, v Vinički vasi.

Zato so stopili skupaj: Občina Lenart, Krajevna skupnost Lenart, Center za socialno delo Lenart, Župnijska Karitas Lenart ter Območno združenje Rdečega križa Lenart in ustanovili Odbor za pomoč družini Vasle.

Za pomoč prosimo tudi vas!

Družina Vasle prosi, da ji pomagate zazidati novo hiško. 200 let stara cimprača, vsej negi, ki je je deležna, navkljub, ne zmore več kljubovati zobu časa. Oče je ledvični bolnik, invalid, mati zaradi zdravstvenih težav nezaposljiva. Sama ne fizično in ne finančno svojemu 6 letnemu sinu ne moreta nuditi zdravega in dostojnega okolja za njegov razvoj. Pomoč pri izgradnji so že ponudili nekateri sovaščani in sorodniki, zdaj se družina s prošnjo obrača tudi na vas!

Denarna sredstva lahko nakažete na račun Območnega združenja Rdečega križa Lenart, hvaležni bi bili tudi materialne oziroma storitvene pomoči.

Podatki za nakazilo:

RKS Območno združenje Lenart, Nikova 9, Lenart

Št. Računa: SI56 0410 2000 0252 769 

Sklic: 99

Namen: DRUŽINA VASLE 

Petra Krepek Cafnik, predsednica Krajevne skupnosti Lenart, je družino Vasle in njihovo stisko predstavila tudi v našem programu:

POSNETEK: DRUŽINA VASLE

V prilogah si lahko tudi preberete prošnjo družine Vasle, ki jo je naslovila na dobre ljudi in prošnjo, ki jo je Območna organizacija Rdečega križa Lenart naslovila na tukajšnja podjetja in posameznike, ki bi želeli pomagati. Tu so tudi objavljeni vsi potrebni podatki za nakazilo. 

PROŠNJA VASLE 1

PROŠNJA VASLE 2

Foto: Petra Krepek Cafnik

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X