728×90 – glava
728×90 – glava
Objavljen razpis za obnovo ceste skozi Lovrenc

Objavljen razpis za obnovo ceste skozi Lovrenc

Na portalu javnih naročil je od 6. januarja objavljen več let pričakovani razpis Rekonstrukcija regionalne ceste Ruta – Lovrenc – Pesek, ki zajema obnovo 2584 metrov cestišča od začetka naselja (med Garatičem in Frelihom) do Hojnikove kapele.

Poleg tega je predvidena izgradnja novih cevovodov za pitno vodo in novega voda za meteorno vodo skozi lovrenški trg. Projekt ob tem predvideva tudi gradnjo novih in prestavitev obstoječih komunikacijskih vodov pod pločnike, nove pločnike, razsvetljavo, novi avtobusni postaji, dva otoka za umirjanje prometa in 14 novih škarp. Govori župan Občine Lovrenc na Pohorju Marko Rakovnik:

POSNETEK: MARKO RAKOVNIK

V razpis sicer ni zajeta izgradnja novih vodov za odpadno vodo, ker ga bo občina zaradi črpanja kohezijskih sredstev izdala sama v bližnji prihodnosti, bodo pa dela izvajali sočasno. Oba projekta sta po informacijah iz sporazuma 2017 vredna blizu pet milijonov evrov in ker gre za državno cesto, bo glavnino financirala Direkcija RS za infrastrukturo, skoraj milijon in pol bo za obnovo vodovoda, kanalizacije in razsvetljave prispevala Občina, v manjših deležih za obnovo komunikacijskih vodov pa še Telekom in Telemach, je še razvidno iz razpisa.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X