728×90 – glava
728×90 – glava
Del dohodnine lahko namenite tudi gasilcem Gasilske zveze Lenart

Del dohodnine lahko namenite tudi gasilcem Gasilske zveze Lenart

Gasilska zveza Slovenije je začela z uporabo novega načina spletnega zbiranja donacij. Davkoplačevalci lahko namreč obrazec za doniranje 0,5 odstotka dohodnine odslej oddajo preko prve slovenske spletne donatorske platforme, namesto s pošiljanjem obrazca po pošti oziroma z digitalnim potrdilom na e-Davkih.

Dejstvo je namreč, da vsaj polovica sredstev, ki bi jih davkoplačevalci iz naslova dohodnine lahko donirali različnim društvom, ostane državi, zato želijo poskrbeti za to, da bi se ljudje s pomočjo e-Donacij, ki jih ponuja društvo za napredne humanitarne rešitve Kovanček, lažje odločili za donacijo. Kot je v našem studiu pojasnil predsednik Gasilske zveze Lenart Jože Selinšek, lahko del dohodnine donirate tudi za kakšno izmed 10-ih gasilskih društev, vključenih v lenarško gasilsko zvezo, in to prav tako s pomočjo prve slovenske donatorske platforme Kovanček:

POSNETEK: JOŽE SELINŠEK

Prednost omenjene platforme je, da za podpis in oddajo obrazca ni več potrebno digitalno potrdilo, saj njegovo nalogo nadomesti elektronski podpis.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X