728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Sanje družine Vasle so se začele uresničevati – na mestu stare cimprače so že temelji nove nizkoenergijske hiše

FOTO: Sanje družine Vasle so se začele uresničevati – na mestu stare cimprače so že temelji nove nizkoenergijske hiše

Sanje družine Vasle so se začele uresničevati! Sanje o novi, majhni hiški. Njihove želje so bile zanje prevelike, a s skupnimi močmi nam bo uspelo.

K dobrodelni akciji, zagotoviti topel in varen dom za šestletnega Vida in njegovo družino, so konec lanskega leta pristopili Občina Lenart, Krajevna skupnost Lenart, Center za socialno delo Lenart, Župnijska Karitas Lenart ter Območno združenje Rdečega križa Lenart in ustanovljen Odbor za pomoč družini Vasle. Nedavno so 200 let staro cimpračo, v kateri je družina živela, podrli in na njenem mestu bo zrasla nizkoenergijsko hišo Pergola. Omenjeno podjetje bo hišo na ključ postavilo za polovično ceno, v račun pa bodo vzeli tudi ostrešje, ki ga je družini ponudil sovaščan. Izvajalsko pogodbo bodo predvidoma podpisali ta četrtek v prostorih občine Lenart. Govori Petra Krepek Cafnik, predsednica Krajevne skupnosti Lenart, soseda Vasletovih, ki nam je posredovala tudi fotografije o poteku del v Vinički vasi pri Vasletovih:

POSNETEK: PETRA KREPEK CAFNIK

S pomočjo donacij dobrih ljudi, sosedov, prijateljev in podjetij, so že zbrali dobro polovico sredstev, ki jih potrebujejo za poplačilo nove hiške in njeno opremo. Še nekaj tisočakov je potrebnih, da bo družina kmalu v novem domu, zato na vas še vedno naslavljamo prošnjo po pomoči. Denarna sredstva lahko nakažete na račun Območnega združenja Rdečega križa Lenart, SI56 0410 2000 0252 769, sklic: 99, namen: DRUŽINA VASLE.

Foto: Petra Krepek Cafnik

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X