728×90 – glava
728×90 – glava
SV. ANDRAŽ PREJEMNIK SREBRNEGA CERTIFIKATA ISSO

SV. ANDRAŽ PREJEMNIK SREBRNEGA CERTIFIKATA ISSO

Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah je letošnja prejemnica priznanja kakovosti – Srebrnega certifikata ISSO za uspešni razvojni položaj občine.

Konferenca Zlati kamen je v slovenski javnosti najbolj odmevno strokovno srečanje na področju lokalne samouprave, kjer si izkušnje ter poglede o razvojnih možnostih ter dobrih praksah izmenjajo najvišji predstavniki lokalnih skupnosti, predstavniki gospodarstva in tudi vladni predstavniki. Občina Sveti Andraž se je letos uvrstila v zgornjo tretjino vseh slovenskih občin, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja in jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja. Uvrstitev v sam vrh lestvice tej občini prinaša SREBRNI ISSO certifikat razvojne odličnosti za leto 2020. Izhodišče za podelitev certifikata so konkretni in merljivi podatki, združeni v Indeks ISSO.
Ta meri doseženo stopnjo razvitosti občine, spremlja demografska gibanja, učinkovitost delovanja občine, dinamiko gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela in na področju izobrazbe, življenjski standard, stopnjo socialne kohezije in stopnjo okoljske osveščenosti v občini.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X