728×90 – glava
V hladnejših mesecih je priporočljivo uživanje hrane, ki nas okrepča in pogreje

V hladnejših mesecih je priporočljivo uživanje hrane, ki nas okrepča in pogreje

Zdrava in kakovostna hrana je za zdravje ljudi bistvenega pomena, saj številne epidemiološke raziskave kažejo na povezanost med pojavnostjo nekaterih kroničnih obolenj in prehranjevalnimi navadami.

Poleg tega, da skrbimo za ustrezen vnos potrebnih in koristnih snovi v naše telo, moramo svoj jedilnik prilagoditi tudi glede na letni čas. V zimskih mesecih lahko dolga hladna obdobja oslabijo imunski sistem in otežijo delovanje dihal, zato je pomembno, da svoj imunski sistem okrepimo tudi z ustrezno prehrano. Dietetičarka Mateja Horvat v zimskem času svetuje predvsem uživanje raznoraznih jedi na žlico in živil, ki so v tem času tradicionalno dostopna – gre predvsem za kisana in zamrznjena živila:

POSNETEK: MATEJA HORVAT 

Foto: Radio Slovenske gorice

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X