728×90 – glava
Lenart: VSI ŠE VEDNO NE UPOŠTEVAJO UKREPOV ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA KORONAVIRUSA!

Lenart: VSI ŠE VEDNO NE UPOŠTEVAJO UKREPOV ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA KORONAVIRUSA!

V Občini Lenart so se z vso resnostjo lotili zajezitve širjenja virusa COVID-19, a kot kaže opozoril vsi ne jemljejo dovolj resno. 

Že pred državno uredbo so na območju občine Lenart zaprli gostinske lokale, frizerske, kozmetične salone, fitnes-e in druge objekte namenjene skupnemu rekreiranju občanov ter druge lokale, kjer prihaja do zbiranja večjega števila uporabnikov in niso namenjeni nujni življenjski preskrbi občanov. Vključili so se tudi v zagotavljanje nujnega varstva otrok, ki ga zagotavljamo s pomočjo vzgojiteljic individualno. Zaščitili so tudi zaposlene v občinski upravi in začasno ukinili poslovanje s strankami v vseh prostorih Občine Lenart. Skupaj z občinskim štabom Civilne zaščite so se organizirali in nudijo pomoč starejšim in obolelim, ki nimajo možnosti zagotovitve oskrbe s hrano, zdravili in drugimi nujnimi zadevami. Poveljnik Civilne zaščite Franc Krivec je dosegljiv na telefonski številki 041 654 931 ali pomočnik poveljnika Civilne zaščite Mirko Kojc na 041 496 994.

 

Kot so sporočili iz občine Lenart pa so opazili, da se kljub resnosti otroci igrajo in ljudje družijo v skupinah, zato ponovno občane in občanke opozarjajo, da je sicer odhod v naravo, na svež zrak, seveda priporočljiv, a nikar naj ne obiskujejo obljudenih poti in ne posedajo na točkah, kjer je veliko ljudi. Prav tako starše prosimo, da poskrbijo za svoje otroke in jih ne puščajo samih, brez nadzora. Zato so v ponedeljek dodatno z opozorilnimi tablami prepovedali uporabo igral, športnih naprav in zadrževanja na športnih območjih v Mestnem parku Lenart, Športno rekreacijskem centru Polena, Športnem centru Voličina in na športnih objektih v Selcih.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X