728×90 – glava
728×90 – glava
V Lenartu za zdaj dva okužena, tudi njim manjka zaščitne opreme

V Lenartu za zdaj dva okužena, tudi njim manjka zaščitne opreme

Na območju Lenarta so doslej zabeležili dva okužena z novim koronavirusom, tamkajšnji župan Janez Kramberger pa pravi, da razmere pozorno spremljajo. To počnejo tudi pri večjih zaposlovalcih v občini, kjer proizvodnja še poteka:

Tudi v Lenartu imajo največ težav z zagotavljanjem zaščitne opreme, so pa v zadnjih dveh dneh uspeli dobiti okoli 2000 mask, ki so jih medtem razdelili tistim najbolj potrebnim.

Kot je povedal Kramberger, so ves čas v navezi z regionalnim štabom civilne zaščite, ki ga vselej prosijo za dodatno opremo. Po njegovih informacijah te najbolj primanjkuje v zdravstvenem domu, zato upa, da bodo zaposlenim čim prej lahko omogočili varno delo za boj proti aktualni epidemiji. Direktor Zdravstvenega doma Lenart Jožef Kramberger pravi, da jim najbolj primanjkuje zaščitnih plaščev, ki jih imajo le še za dva ali tri resne primere, manjka pa jim tudi razkužil. Sicer pa v zdravstvenem domu seveda upoštevajo vse odredbe, ki jih za zagotavljanje varnosti uporabnikov in zaposlenih, predpisuje država:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X