728×90 – glava
728×90 – glava
PRI SEČNJI V GOZDU ZELO POMEMBNA DOBRO NABRUŠENA MOTORNA ŽAGA

PRI SEČNJI V GOZDU ZELO POMEMBNA DOBRO NABRUŠENA MOTORNA ŽAGA

V času, ko moramo biti zaradi ukrepov, povezanih z novim koronavirusom doma, se na podeželju številni odločajo za delo v gozdu. Tovrstna opravila, zlasti sečnje, so lahko, če nimamo znanja in izkušenj, zelo nevarna. Sečnjo dreves navadno povezujemo z uporabo motorne žage, s katero opravimo večino del pri podiranju dreves, prežagovanju debel in kleščenju vej. Govori Igor Kopše z Območne enote Zavoda za gozdove Maribor:

V opomin pa še poročilo policistov, ki so bili obveščeni o delovni nesreči. V sredo popoldan je 58-letni moški na dvorišču za domačo stanovanjsko
hišo v Vinskem vrhu, v občini Ormož, podiral slivo. Med podiranjem se je
drevo obrnilo in ga pokopalo pod seboj. Nesrečo je prva zaznala njegova žena, vendar možu, ki je ležal pod hlodom premera 64 cm, sama ni mogla pomagati. Zato je stekla na pomoč k sosedu, ki je z motorno žago prežagal hlod in poškodovanega rešil izpod njega. Hudo poškodovanega moškega so s helikopterjem prepeljali v UKC Maribor. Policisti so opravili ogled kraja nesreče in ugotovili, da poškodovani pri delu ni uporabljal nobenih zaščitnih sredstev, ima pa opravljen izpit iz varnega rokovanja z motorno žago.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X