728×90 – glava
728×90 – glava
SVETA TROJICA V ČASU EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

SVETA TROJICA V ČASU EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

Občina Sv. Trojica je ena od tistih občin, ki je sprejela in dosledno izvaja vse vladne uredbe za preprečitev širjenja koronavirusa. Med prvimi so pričeli s preventivnim razkuževanjem najbolj frekventnih javnih površin in prostorov v Sv. Trojici. Civilna zaščita sodeluje pri razdeljevanju prehrambenih paketov in nujno potrebnih zdravil. Skupaj z Osnovno šolo Sv. Trojica so pomagali zagotoviti vsem šoloobveznim otrokom osebni računalnik, da lahko pouk doma poteka nemoteno. S pomočjo medobčinskega redarstva in policije poostreno izvajajo nadzor ob jezeru in morebitne kršitelje prepovedi gibanja zunaj občine bivanja in zbiranja na javnih mestih tudi kaznujejo.

Občina je zagotovila tudi po tri maske za enkratno uporabo za vsa gospodinjstva. Če predpostavljamo, da gre po en član vsakega gospodinjstva po nujnih opravkih enkrat na teden, bo to zadostovalo za tri tedne. Člani civilne zaščite so v teh dneh pred lokalno trgovino poskrbeli za pravilno uporabo zaščitnih mask in rokavic. 100 mask pa so donirali tudi Zdravstvenem domu Lenart. V tem času so na občini izpeljali virtualno sejo občinskega sveta, na kateri so se svetniki in svetnica seznanili z usodo zdravstvene ambulante in prihodom novega zdravnika, župan jih je seznanil z investicijskimi deli v naselju Trojica jug, podane pa so bile tudi informacije v povezavi z izgradnjo optičnega omrežja, delovanjem občinskega štaba Civilne zaščite Sv. Trojica in drugim tačas najbolj aktualnim.

Do danes občina Sv. Trojica ne beleži potrjenega primera okužbe, kar župana Davida Klobaso navdaja z zadovoljstvom, hkrati pa naproša občanke in občane, da se potrudijo in ta čas krize preživijo doma.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X