728×90 – glava
728×90 – glava
Na mariborskem območju potrebnih pomoči deset odstotkov več gospodinjstev

Na mariborskem območju potrebnih pomoči deset odstotkov več gospodinjstev

Mreža Nadškofijske karitas Maribor je v osmih tednih soočanja države z novim koronavirusom oskrbela s pomočjo okoli 8000 gospodinjstev, pri tem pa so zaznali deset odstotkov novih gospodinjstev. V osmih tednih so razdelili 140 ton hrane in higienskih pripomočkov. Samo na območju Maribora so opravili 43 dostav pomoči starejšim osebam, ki živijo same. V osmih tednih so na vstopni dežurni telefonski številki mariborske Karitas sprejeli skoraj 1900 klicev. Mi smo se pogovarjali z Darkom Bračunom, generalnim tajnikom Nadškofijske karitas Maribor:

Karitas je zagotovo pomembna prostovoljska organizacija, ki je ob vseh ostalih odigrala pomembno vlogo v tem času epidemije:

V Sloveniji se je namreč danes začel že 21. Nacionalni teden prostovoljstva, ki bo potekal do nedelje. Namen tedna je praznovanje prostovoljstva, zahvala prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam za njihovo delo in povabilo posameznikom, da spoznajo prostovoljske priložnosti, svoj čas pa namenijo tudi v dobro svoje skupnosti. Svojo izkušnjo je z nami delil tudi poslušalec Ivan:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X