728×90 – glava
728×90 – glava
NA GLAVNEM ZBORU ZVEZE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO V LENARTU TUDI OBRAMBNI MINISTER MATEJ TONIN

NA GLAVNEM ZBORU ZVEZE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO V LENARTU TUDI OBRAMBNI MINISTER MATEJ TONIN

Minulo soboto, 27. junija, je v Domu kulture v Lenartu potekal programsko-volilni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS). Delegate iz vse Slovenije in številne goste, med katerimi je bil tudi minister za obrambo mag. Matej Tonin, so nagovorili in pozdravili predsednik domačega območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo iz Lenarta Andrej Kocbek, predsednik slovenskih veteranov Ladislav Lipič in lenarški župan mag. Janez Kramberger. Občina Lenart je bila tudi pokroviteljica glavnega zbora slovenskih veteranov, ki je bil letos prvič v središču Slovenskih goric. Slavnostni govornik na prireditvi je bil obrambni minister mag. Matej Tonin, ki se je med drugim veteranom opravičil za dogodke ob minulem državnem prazniku:

Delegate iz vse Slovenije je nagovoril tudi predsednik slovenskih veteranov Ladislav Lipič in med drugim obsodil zadnje dogodke in odnos do veteranov

In še odgovor Ladislava Lipiča na vprašanje ali je prepozno za urejanje odprtih vprašanj v povezavi z veterani:

Predsednik domačega območnega združenja Lenart Andrej Kocbek se je zahvalil vsem za sodelovanje in zaključil z besedami, da kljub nošenju mask veterani v srcu nosijo vse tisto, kar so vedno nosili: odkritost, tovarištvo in nudenje pomoči eden drugemu. Župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger je pa je javnost ob tej priložnosti opomnil, da se premalo zavedamo tega, kaj se je zgodilo pred 29. leti. V kulturnem programu so nastopili člani in članice pihalnega orkestra MOL iz Lenarta in pevka Eva Kurnik. Na slovesnosti so podelili odlikovanja ZVVS, delegacija pa je položila venec ob spominskem obeležju v mestnem parku v Lenartu.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X