728×90 – glava
728×90 – glava
Kmetje bi za pšenico toliko kot lani, za kupce bi bila potrditev prehitra

Kmetje bi za pšenico toliko kot lani, za kupce bi bila potrditev prehitra

Predstavniki pridelovalcev in predelovalcev pšenice ta teden v Murski Soboti še niso dosegli dogovora o intervalu odkupnih cen. Kmetje želijo enake cene kot lani, predelovalci pa glede na razmere na to niso mogli pristati, zato se bodo znova srečali ta konec tedna ali v ponedeljek. Mi smo se o tem pogovarjali z direktorjem KZ Gornja Radgona Danilom Rihtaričem:

Predsednik komisije za odkup in prodajo žit Franc Küčan je na pogajanjih povedal, da se njihova stran strinja z lanskimi parametri za določanje kakovosti in lanskimi cenami. Lanski intervali so bili od 140 evrov za krmno pšenico do 185 evrov za najboljšo. Direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij Tatjana Zagorc pa je v imenu kupcev spomnila, da je nova koronavirusna bolezen spremenila položaj na trgu na strani surovin.
Za določanje cen je po njenem še prezgodaj, informacije pa kažejo, da okoliške države nastavljajo nižje cene, je dejala. Čeprav cene še niso določene, so žetve v polnem teku, tako je tudi z odkupi, še dodaja Rihtarič in dodaja lokacije, kjer odkupe vrši radgonska kmetijska zadruga:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X