728×90 – glava
728×90 – glava
Šminkerski nastopač – Ford Puma

Šminkerski nastopač – Ford Puma

Puma ali z drugimi besedami tudi »gorski lev« ali »panter«, je sesalec iz družine mačk, ki spadajo med red zveri. Prihaja iz Amerike. Ta velika samotarska mačka za svoje življenje potrebuje večja območja, kot katerikoli drugi sesalec na zahodni polobli. Pri teku doseže hitrost 80 km na uro.Tako piše na Wikipediji.
Puma je tudi avtomobil, ki ga je Ford prvič predstavil zdaj že davnega leta 1997 in sicer kot majhnega, kompaktnega športnika. Na proizvodnih trakovih ni bil dolgo, izdelovali so ga le do leta 2002. Nekako se ni prijel, a vsaj malce starejši avtomobilski navdušenci se ga zagotovo spominjajo.
No, v drugo so se pri Fordu odločili, da bo Puma mali SUV in da bo modernih, mehkih a hkrati agresivnih oblin. Vsekakor pade v oči, še posebej, če je takšne vpadljive modre barve, kot je bil tisti, ki so nam ga na kratek test zaupali pri Avto Triglav Maribor.

Z njim smo se malo zapodili po slovenskogoriških cestah in treba je priznati – v vožnji smo uživali. Ravno prav majhen, da je zelo okreten, pa hkrati v notranjosti neverjetno prostoren. Kar se tiče prostornosti, pa nas je najbolj impresioniral prtljažnik. Velik že sam po sebi pod dnom skriva še poseben prostor, ki so ga v tovarni poimenovali Ford mega box in meri kar 80 l. Če morate v avtu voziti kaj hudo mokrega, vam bo prišel še posebej prav, saj je ves odet v umetno maso in ima na dnu še čep, da na koncu lahko enostavno spustite vodo ven.

Zabavno in praktično. Kot je zabaven ves avto. Zabavno ga je voziti, za obilo zabave poskrbi tudi velik osrednji zaslon, s katerim upravljate navigacijo in vse avdio naprave ter telefon.

Testni avtomobil je nabasan tudi z vso varnostno opremo in je že kar pameten – med črtami na voznem pasu vozi sam, tempomat zna sam zavirati in pospeševati za pred seboj vozečim avtomobilom, skratka – vožnja je lahko tudi na dolge relacije prijetna in neutrujajoča. K temu pripomoreta tudi sedeža spredaj, ki znata tudi masirati in nekaj zagotovo tudi prijetna modra ambientalna osvetlitev notranjosti. Pa da ne pozabimo na digitalne merilnike, katerih grafika se obarva in spreminja v skladu z izbiro načina vožnje – eko, sport, teren… Aja – tudi parkirati zna sam!

Skratka, testni avtomobil je imel skoraj vse, kar se da danes v avtomobilih dobiti. Seveda tudi polno led opremo, kar se luči tiče. Razočarani bodo le tisti, ki bi radi štirikolesni pogon. A takega šminkarskega nastopača zapoditi v gozd na razorano cesto bi bil skoraj greh.
Avto je dolg 4,186 m, njegovi prednji kolesi poganja preko 6 stopenjskega ročnega menjalnika 998 kubični bencinski motor s 125 konjskimi močmi. Na spletni strani Avto Triglav ponujajo najcenejšo Pumo za akcijsko ceno 21.720€ pa še Ford bon za 1.000€ odštejete, tako, da vas bo stala 20.720€.

Če se vrnemo na uvod – puma (mačka) je samotarsko bitje. Če se odločate za Pumo – avtomobil, pa ste skoraj zagotovo radi v družbi. In verjemite – s takšnim avtomobilom boste tudi v središču pozornosti.

Lep in dober avto, ki obrača glave!

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X