728×90 – glava
728×90 – glava
Sedem kandidatov v boj za županski stolček občine Starše

Sedem kandidatov v boj za županski stolček občine Starše

Za župana Starš se bo 27. septembra potegovalo sedem kandidatov, so sporočili z občine. Nadomestne volitve bodo izvedli po smrti Bojana Kirbiša, ki je občino vodil od leta 2010.
Za županski položaj se bodo na nadomestnih volitvah potegovali Aleš Bandur (NSi), Miran Čuš (SDS), Aleksander Furek (Martina Zorko in skupina volivcev), Jožef Gojčič (Zlatka Gojčič in skupina volivcev), Stanislav Greifoner (Majda Mohorič in skupina volivcev), Domen Majcen (Dejan Beranič in skupina volivcev) in Nataša Petek (Damijan Kaučevič in skupina volivcev).
Občinska volilna komisija je že izvedla preizkus zakonitosti kandidatur in je vsem sedmim kandidatom izdala odločbe o potrditvi kandidature, predstavnike kandidatov pa pozvala, da se udeležijo žrebanja vrstnega reda.
Občani Starš bodo novega župana volili po tistem, ko je konec junija v 60. letu umrl dolgoletni župan Bojan Kirbiš. Občinski svet je na julijski seji sprejel ugotovitveni sklep o prenehanju mandata županu, ob tem je za začasno vodenje občine pooblastil aktualnega podžupana Marjana Maleka.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X