728×90 – glava
728×90 – glava
INVESTICIJA V SP. SENARSKI URADNO PREDANA NAMENU

INVESTICIJA V SP. SENARSKI URADNO PREDANA NAMENU

Regionalna cesta skozi naselje Sp. Senarska je dolga leta klicala k obnovi – ta se je lani res tudi zgodila in občani jo s pridom že uporabljajo.

Ministrstvo in direkcija republike Slovenije za infrastrukturo je kot investitor pristopila k rekonstrukciji ceste, občina pa je hkrati peljala projekt izgradnje pločnikov in javne razsvetljave.

Rekonstrukcija 1,15 kilometra vozišča ceste v naselju Spodnja Senarska je vključevala izgradnjo pločnikov, avtobusnih postajališč izven vozišča, cestno razsvetljavo, ureditev izkopnih brežin, hišnih priključkov, križišč z občinskimi cestami ter ureditev cestne razsvetljave in prometne signalizacije za izboljšanje prometne varnosti vseh udeležencev v prometu v naselju.

Državni sekretar Aleš Mihelič, ki se je udeležil petkove otvoritve, je ob odprtju poudaril, da je varnost na prvem mestu:

Aleš Mihelič


V Sveti Trojici so minulo soboto otvorili še prenovljeno igrišče pri osnovni šoli, pod okriljem projekta Gibanje brez ovir, so namenu predali obnovljen vhod v Kulturni dom, občina pa je dobila tudi točke z brezplačnim internetom.

V vikendu, ki je za nami je potekala jesenska kvaternica, uspešno pa so izpeljali dva od treh načrtovanih dogodkov Triologije. Tako Nina Pušlar kot Perpetuum Jazzile so pripravili vrhunska koncerta, ki sta navdušila zbrane na novem koncertnem prizorišču ob jezeru Sv. Trojica.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X