728×90 – glava
728×90 – glava
V LUČI COVIDA-19 NA ŠOLAH PROSTORSKA STISKA ŠE BOLJ IZRAŽENA

V LUČI COVIDA-19 NA ŠOLAH PROSTORSKA STISKA ŠE BOLJ IZRAŽENA

V luči novega koronavirusa velike spremembe v izvajanju svojih programov doživljajo tudi osnovne šole. Veliko šol se je morda prav v tem času začelo šele prav zavedati, v kolikšni prostorski stiski so.

Če je do zdaj še nekako šlo in so še uspevali zagotoviti dovolj prostora vsem učencem in vsem oddelkom, pa so se tukaj lahko zdaj pokazale prostorske stiske, predvsem seveda v potrebi, da med učenci zagotovijo dovolj veliko medosebno razdaljo, kot priporoča stroka.

Glede na to, da se oddelki med seboj naj ne bi družili, niti srečevali, so ravnatelji in učitelji postavljeni pred velik izziv, kako to vsakodnevno v šolah zagotoviti. Kot vemo pa so s strani ministrstva v izogib okužbam s covidom-19 podana le priporočila, kako se bo vse skupaj izvajalo in kateri ukrepi bodo v šoli veljali, pa je bolj ali manj v rokah vodstva vsake šole posebej. Ravnatelj OŠ Lenart Marjan Zadravec tukaj ne more mimo velike odgovornosti, ki jo imajo v tem trenutku ravnatelji, nekaj več pa pove tudi o širjenju lenarške osnovne šole:

Ravnatelj Marjan Zadravec

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X