728×90 – glava
728×90 – glava
V SELCAH NAMAKALNI SISTEM ZA RAZVOJ TAMKAJŠNJIH KMETIJ

V SELCAH NAMAKALNI SISTEM ZA RAZVOJ TAMKAJŠNJIH KMETIJ

Občina Lenart trenutno precej dejavna na področju raznih investicij – tako v Lenartu, kot tudi v Krajevni skupnosti Voličina.

Ena izmed pomembnejših pridobitev bo tako zagotovo namakalni sistem v Selcah. Gre za projekt, ki je vreden 400 tisoč evrov, sredstva zagotavlja Ministrstvo za kmetijstvo. Svoje kmetijske površine bo z novim namakalnim sistemom oskrbovalo 8 kmetijskih gospodarstev, s tem pa bodo te kmetije postale tudi konkurenčnejše, ekonomsko bolj učinkovite in na splošno uspešnejše. V projektu so že obnovili oziroma očistili obstoječe zajetje vode, ki je bilo povsem zaraščeno in zamuljeno.

Leta 2017 je bila narejena 48 m globoka vrtina, ki bo zagotavljala dodatni vir vode, naložba pa sicer predvideva še ureditev črpališča ter izgradnjo namakalnega sistema. V letu 2018 je občina že pridobila projektno dokumentacijo, namakalni sistem pa bo za Selce, ki veljajo za eno bolj rodovitnih površin v občini Lenart, pomenil možnosti za dodaten razvoj kmetijske dejavnosti in vračanje k sadjarstvu, ki so ga mnogi na tem območju opustili. Poleg namakalnega sistema pa župan Janez Kramberger izpostavlja še investicijo v čistilno napravo v Voličini:

Janez Kramberger

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X