728×90 – glava
728×90 – glava
KLJUČNO JE OHRANITI ZDRAVJE ZAPOSLENIH IN UPORABNIKOV ZD LENART

KLJUČNO JE OHRANITI ZDRAVJE ZAPOSLENIH IN UPORABNIKOV ZD LENART

V Zdravstvenem domu Lenart so svoje delovanje prilagodili razmeram v državi, ki veljajo zaradi širjenja koronavirusa.

Kot je povedal, direktor dr. Jožef Kramberger, je ključno, da ohranijo zdravje zaposlenih in uporabnikov zdravstvenega doma. Zato se je pred obiskom zdravnika potrebno po telefonu ali elektronski pošti dogovoriti za uro prihoda, ob tem pa velja tudi poseben režim. Kramberger priporoča, da kličemo direktno v ambulanto izbranega zdravnika ali zobozdravnika, v nujnih primerih pa je seveda edina prava številka 112.

Po projekcijah epidemiologov se bo število okuženih do konca leta skokovito povečevalo, zato tudi direktor Kramberger opozarja na dosledno spoštovanje vseh priporoči, na socialno distanco, razkuževanje in nošenje mask:

Jožef Kramberger

V občinah upravne enote Lenart, od koder prihaja večina pacientov Zdravstvenega doma Lenart trenutno ni zaznati porasta števila okužb. V občini Benedikt, novih okužb nimajo, od začetka epidemije so jih našteli 5, enako tudi v Cerkvenjaku, v občini Sv. Ana pa 14 od začetka epidemije. V občini Lenart so v zadnjih 14ih dneh potrdili 11 okužb, vseh skupaj 32. V občini Sv. Trojica so v zadnjih dveh tednih potrdili 2 novi okužbi, vse skupaj 5, v Sv. Juriju v Slovenskih goricah pa do sedaj še niso potrdili nobene, je razvidno iz podatkov, ki jih je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X