728×90 – glava
728×90 – glava
VARUH ČLOVEKOVIH PRAVIC ZADOVOLJEN Z NAPREDKOM SOCIALNO-VARSTVENEGA ZAVODA HRASTOVEC

VARUH ČLOVEKOVIH PRAVIC ZADOVOLJEN Z NAPREDKOM SOCIALNO-VARSTVENEGA ZAVODA HRASTOVEC

Skrb za duševno zdravje slehernika mora postati prioriteta družbe, saj je samo toliko, kolikor je zdrav posameznik, zdrava tudi družba, je ob sobotnem svetovnem dnevu duševnega zdravja poudaril varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Kot je dodal, ni mogoče govoriti o družbi blaginje za vse, če mnogi še vedno nimajo dostopa do strokovne pomoči. Po njegovih besedah nekateri s težavami v duševnem zdravju še vedno živijo v prenatrpanih varovanih oddelkih socialnovarstvenih zavodov, zato jih težave hromijo pri tem, da bi lahko bili polnopravno vključeni v družbo. Varuh človekovih pravic Peter Svetina je ob zadnjem obisku Socialno-varstvenega zavoda Hrastovec izrazil zadovoljstvo glede napredka in razvoja samega zavoda:


Sicer pa so v Socialnovarstvenem zavodu Hrastovec v luči povečane nevarnosti za vnos okužbe koronavirusa v njihove enote ponovno prepovedali obiske in nekoliko prilagodili svoje aktivnosti. Od minulega petka tako v zavodu kot dislociranih bivalnih enotah ne sprejemajo obiskov svojcev, prav tako so ukinjeni vsi dopusti stanovalcev. Izhodi stanovalcev so možni samo v spremstvu delavca, ki poskrbi za vse potrebne ukrepe preprečevanja širjenja okužb, kot je uporaba zaščitne maske, fizično razdaljo in higieno rok.

Direktorica Andreja Raduha tudi naproša vse zaposlene, da pri delu upoštevajo navodila za preprečevanje širjenja okužb, da tudi v zasebnem življenju ravnajo odgovorno, da se ne udeležujejo večjih srečanj in druženj. Samo z odgovornim ravnanjem do sebe, sodelavcev in stanovalcev bodo zmogli, še dodaja Raduha.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X