728×90 – glava
728×90 – glava
Pojav okuženega s COVID-19 v SVZ Hrastovec

Pojav okuženega s COVID-19 v SVZ Hrastovec

V petek, 23. 10. 2020, so bili v SVZ Hrastovec obveščeni o pozitivnem brisu na COVID-19 pri eni od stanovalk. Imela je blage znake okužbe in je trenutno na zdravljenju v Covid bolnišnici Brežice.

Odvzeti so bili brisi na morebitno prisotnost na Covid-19 pri stanovalcih, kakor tudi zaposlenim, ki so bili na delo razporejeni na teh oddelkih (okrog 40). Ostali potrebni odvzemi kakor tudi ukrepi se izvajajo v skladu z navodili pristojnega epidemiologa in infektologinje. Sprejeli so vse predvidene ukrepe za preprečitev širjenja okužbe v zavodu v skladu z načrtom preprečevanje širjenja okužbe.


O nastali situaciji so tudi takoj obvestili župana Občine Lenart mag. Janeza Krambergerja, ki je ponudil pomoč Civilne zaščite. Trenutno lokalna skupnost pomaga pri zagotovitvi prenočišč za zaposlene, ki se ne želijo po končanem delu vrniti domov.

Sorodnike stanovalcev, ki jim je bil odvzet bris, bodo individualno obvestili o morebitni okužbi oziroma morebitni spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev. Ostali stanovalci se počutijo dobro in situacijo razumejo, vsi pa upajo in delujejo skrbno z veliko mero odgovornosti v smeri najboljšega izida.


Popolna prepoved obiskov v vseh enotah SVZ Hrastovec velja že od 9. oktobra 2020, saj gre za populacijo ljudi, ki so zaradi pridruženih osnovnih obolenj še toliko bolj življenjsko ogrožena v primeru okužbe s COVID-19.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X