728×90 – glava
728×90 – glava
V LENARTU V ZADNJIH 14IH DNEH 42 POZITIVNIH, OKUŽBA SE ŠIRI TUDI V SVZ HRASTOVEC

V LENARTU V ZADNJIH 14IH DNEH 42 POZITIVNIH, OKUŽBA SE ŠIRI TUDI V SVZ HRASTOVEC

Epidemija koronavirusne bolezni prihaja v fazo, ki bo vse težje obvladljiva, zato je sedaj skrajni čas, da vzamemo stvari resno in se izogibamo nenujnim stikom, ter tudi sicer izvajamo vse obvezne, kakor tudi vse priporočene ukrepe za zajezitev širjenja covid-19.
Tudi v Lenartu se virus nezadržno in hitro širi. Po podatkih sledilnika za covid-19 je bilo v občini Lenart v zadnjih 14ih dneh na testih pozitivnih 42 občanov, od začetka epidemije že 74. V soboto, 24. oktobra, se je na daljavo sestal tudi štab civilne zaščite občine Lenart in preučil situacijo. Govori župan mag. Janez Kramberger:

Janez Kramberger


Testiranja so pokazala tudi več okuženih v zadnjih dneh v SVZ Hrastovec. V petek je bila potrjena prva okužba pri eni od stanovalk na Varovanem oddelku 1. Takoj so pristopili k predvidenem ukrepom in so vse stanovalce in zaposlene na Varovanem oddelku 1 in 2 tudi testirali. Rezultati 100 testiranj so na žalost pokazali še 2 pozitivna brisa pri stanovalcih in 5 zaposlenih. Kot je povedala direktorica Andreja Raduha so sprejeli vse predvidene ukrepe v zavodu, v skladu z načrtom preprečevanje širjenja okužbe. Situacijo trenutno obvladujejo in imajo tudi dovolj zaščitne opreme, zaenkrat uspejo organizacijsko tudi s kadrovskega vidika:

Andreja Raduha

Še ena večja ustanova, za katero je še kako pomembno, da se prepreči vdor okužbe je Dom Sv. Lenarta, kjer je trenutno nastanjenih 210 stanovalcev in zanje skrbi 116 zaposlenih. V domu, kjer skrbijo za starejše – za eno ranljivejših populacij, zaenkrat ostajajo brez potrjene okužbe, so pa zaradi naraščanja števila v občini Lenart in nasploh v Sloveniji, prepovedali obiske in prihajanje v dom. Govori direktor Zlatko Gričnik:

Zlatko Gričnik

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X