V SVZ Hrastovec s premeščanjem zdravih stanovalcev širijo rdečo cono

V SVZ Hrastovec s premeščanjem zdravih stanovalcev širijo rdečo cono

Zaradi širitve okuženih s COVID-19 na sedežu zavoda Hrastovec so primorani seliti zdrave stanovalce v športno dvorano Voličina.

S pojavom prvega okuženega na Varovanem oddelku 1, se je okužba v dobrem tednu dni razširila po ostalih enotah v zavodu tako med stanovalci kot tudi zaposlenimi. Včerajšnji rezultati preiskav so pokazali, da je v SVZ Hrastovec okuženih skupaj 28 stanovalcev na štirih enotah in 16 zaposlenih.
V okviru kriznega načrta v primeru epidemije so predvideli kapacitete za selitev stanovalcev. Tako bomo v skladu z načrtom in zaradi povečanja kapacitet rdeče cone okužene stanovalce selili v depandanso C, kjer je pripravljenih 53 postelj.

Pojav okuženih s COVID-19 se je pojavil tudi v Varovanem domu Ščavnica, ki se nahaja v občini Sveta Ana. Tam je trenutno okuženih 9 stanovalcev in 1 zaposleni, ki pa ne kažejo simptomatskih znakov okužbe in se dobro počutijo. Pri reševanju nastale situacije se je vodstvo zavoda nemudoma povezalo z županom Občine Sveta Ana in občinskim štabom civilne zaščite ter vzpostavilo predviden protokol delovanja. Okužene stanovalce so premestili v Hrastovec, kjer je vzpostavljena rdeča cona,

Govori direktorica zavoda mag. Andreje Raduha:

Andreja Raduha

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X