728×90 – glava
MODERNIZACIJA CEST V OBČINI SVETA ANA

MODERNIZACIJA CEST V OBČINI SVETA ANA

V občini Sveta Ana so proračuna za letošnje in prihodnje leto naravnali precej investicijsko. V zadnjih letih so v občini veliko pozornosti namenili komunalnemu urejanju ter razvoju na področju šolstva, otroškega varstva, turizma in še nekaterih drugih dejavnosti.

Letos in prihodnje leto prihajajo na vrsto številne modernizacije cest. Še v letošnjem letu bodo tako uredili cesto Dražen vrh–Holer v dolžini 904 metre. Ta odsek je zdaj makadamski, uredili bodo tudi mulde in prepuste za odvodnjavanje meteornih voda. Prav tako bo občina še letos modernizirala odsek Žice–Sp. Ročica v dolžini 741 metrov. Na cesti Dražen vrh–Holer–Rožengrunt načrtujejo modernizacijo 322 metrov dolgega odseka, končana naj bi bila do konca leta. Na vrsto bosta prišla še 208 metrov dolg odsek na cesti Ledinek–Kraner in 768 metrov dolg odsek na cesti Lokavec–Rožengrunt.

Po besedah župana z modernizacijo teh cestnih odsekov ne bodo povečali samo varnosti v cestnem prometu, temveč bodo krepko zmanjšali tudi stroške za vzdrževanje občinskih cest, saj so vsi ti cestni odseki makadamski. Modernizacija teh odsekov bo tudi zmanjšala prah in onesnaženost okolja, manj pa bo tudi možnosti za kontaminacijo podtalnice.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X