728×90 – glava
728×90 – glava
Pomen lokalno pridelane hrane je vedno večji

Pomen lokalno pridelane hrane je vedno večji

Na mednarodni konferenci o logistiki v kmetijstvu, ki je pretekli teden pod okriljem več soorganizatorjev potekala prek spleta, so udeleženci, med njimi kmetijski minister Jože Podgoršek, poudarili pomen lokalno pridelane hrane.

Osrednja tema konference so bile sicer podnebne spremembe in njihov vpliv na logistiko v kmetijstvu. Minister je med drugim izpostavil mlade kmete, ki so po njegovih besedah bolj podjetniško naravnani in motivirani za uvajanje inovacij, vse to pa je v boju s podnebnimi spremembami po besedah ministra nujno. Daleč največji oskrbovalec podeželja so zadruge, ki ostajajo tam, kjer veliki trgovci odhajajo, je spomnil predsednik Zadružne zveze Slovenije Borut Florjančič. Dobro v zadružnem sistemu je po njegovih besedah to, da imajo zadruge napeljane močne povezave do trgovcev, javnih zavodov in gostincev. Dobra povezanost in razvejana mreža ponudnikov je tudi ključnega pomena za dostopnost lokalnih pridelovalcev, tudi do javnih zavodov.

Kot je povedal Alen Hodnik iz Javnih služb Ptuj, v ta namen razvijajo projekt Kratkih dobavnih verig, saj nam po njegovih besedah ne sme biti vseeno, kakšno hrano javni zavodi ponudijo kot sestavino polnovrednega zdravega obroka:

Alen Hodnik

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X