728×90 – glava
728×90 – glava
V ospredju letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka je med

V ospredju letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka je med

V petek (20. novembra) bo dan slovenske hrane, ki se po navadi začne s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Tega letos zaradi epidemioloških razmer ne bo mogoče izvesti, bo pa več pozornosti namenjene ozaveščanju o njegovemu pomenu.

Dan hrane lahko sicer vsak zaznamuje tudi sam, s pripravo zajtrka z lokalnimi živili doma ali v službenih kolektivih. Prvič so kruh z maslom in medom, mleko in jabolko otrokom v osnovnih šolah in vrtcih za zajtrk ponudili leta 2011. Letošnji tradicionalni slovenski zajtrk bo potekal pod sloganom Zajtrk z medom – super dan. Govori čebelar Ludvik Matjašič, tudi član Čebelarskega društva Sv. Trojica – Lenart:

Ludvik Matjašič

Slovenski čebelarji pridelujejo kakovosten in varen med. Rok uporabe medu je lahko zelo dolgotrajen, če je skladiščen v ustreznih razmerah. Med, ki je shranjen na toplem veliko hitreje izgublja svojo dragocenost. Velike razdalje, ki jih med prepotuje v svetovni trgovini ter hranjenje medu v raznih skladiščih predstavljata nevarnost, da se mu zmanjša kakovost. Med in ostali čebelji pridelki slovenskih čebelarjev pa pridejo praktično iz čebeljega panja v naše roke in je zato ohranjena kakovost medu. Poleg tega je pomembno, da uživamo hrano iz okolja, v katerem živimo, saj tako v naše telo ne vnašamo snovi, ki so našemu organizmu tuje.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X