728×90 – glava
728×90 – glava
V tednu splošnih knjižnjic v ospredju prilagoditve novim razmeram, tudi v Knjižnjici Lenart tako na voljo e-gradivo

V tednu splošnih knjižnjic v ospredju prilagoditve novim razmeram, tudi v Knjižnjici Lenart tako na voljo e-gradivo

Še do 20. novembra poteka teden splošnih knjižnic, v katerem knjižnice po vsej Sloveniji spominjajo državljane, kako so se prilagodile novim razmeram in katere knjižnične storitve so kljub oviram, ki jih ustvarja epidemija, še vedno dostopne. Slovenske splošne knjižnice tako tudi v tem času ponujajo svojim uporabnikom spletne storitve preko različnih digitalnih platform, kot so video vsebine, izposojo e-knjig in mnogo drugih digitalnih aktivnosti, ki so jih knjižnice ustvarile in izvedle v času epidemije.

Seveda pa knjižnice še vedno izposojajo tudi fizične knjige, tudi v Knjižnici Lenart je tako omogočena brezstična izposoja knjig. Več o tem direktorica lenarške knjižnice Petra Kranvogel Korošec:

Petra Kranvogel Korošec

Ob tem še spomnimo na novost v lenarški knjižnici, in sicer lahko člani odslej prisluhnejo vsebini avdio knjig preko svojih pametnih telefonov. Pogoj za uporabo je urejeno članstvo v Knjižnici Lenart in naložena mobilna aplikacija Audibook. Ponudbo avdio knjig v aplikaciji bo knjižnica redno dopolnjevala in prilagajala, v skladu z željami uporabnikov. Za tiste, ki raje knjigo preberete kot ji prisluhnete in trenutno nimate dostopa do knjižnice, pa je na voljo tudi portal Biblos. Tam je dostop do knjig omogočen s člansko številko in geslom Moje knjižnice sistema Cobiss.

Porast uporabe digitalnih knjižničnih storitev, ki jih imajo uporabniki tudi sicer na voljo, pa sicer kaže na posebnost časa, v katerem živimo. Knjiga v fizični in e- obliki še vedno ostaja nepogrešljivo sredstvo za krepitev duha in najpomembnejši člen v izobraževalnem procesu.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X