728×90 – glava
728×90 – glava
Spodbudne novice iz SVZ Hrastovec: RAZMERE SE UMIRJAJO

Spodbudne novice iz SVZ Hrastovec: RAZMERE SE UMIRJAJO

Iz Socialno varstvenega zavoda Hrastovec prihajajo spodbudne novice, saj v zadnjem tednu niso zaznali okužbe s SARS-CoV-2, število ozdravljenih je pa tudi iz dneva v dan več, je povedala direktorica mag. Andreja Raduha:

Andreja Raduha

Epidemiološka slika je po vsej Sloveniji še vedno precej zaskrbljujoča, zato v zavodu dosledno upoštevamo vse potrebne ukrepe in smo skrajno previdni. Naj povemo, da rdeča cona, kjer so nastanjeni COVID pozitivni stanovalci, ostaja na depandansi C, v enoti depandansa A3 in Varovani oddelek 1 pa prehaja na belo cono. Zdravi stanovalci, ki so začasno nastanjeni v športni dvorani v Voličini, se počutijo dobro in se veselijo spoznavanja novega kraja. Kot so sami povedali, se tam počutijo kot na dopustu, saj je kraj lep in urejen, ljudje pa prijazni in nasmejani.

V prihajajočih dneh boo pričeli s postopnimi selitvami stanovalcev iz Športne dvorane v Voličini, vendar jih bo tam še nekaj ostalo na začasnem bivanju, dokler se razmere ne normalizirajo. Za zaposlene je delo zelo naporno, stresno in odgovorno, direktorica se jim za ves trud tudi zahvaljuje.

Direktorico Raduhova ugotavlja: »Da smo okužbo zajezili tako hitro je bilo predvsem odvisno od naših izjemno profesionalnih in predanih delavcev. Delajo po nemogočih urnikih, tistih v rdečih conah v popolni varovalni opremi, oddaljeni od družin, kar pa je tako fizično kot psihično izredno obremenjujoče. So že zelo izčrpani in utrujeni, ponudili smo jih tudi psihološko pomoč. Vendar se zavedajo, da lahko le na tak način s skupnimi močmi pridemo do cilja in ohranimo zdravje naših stanovalcev in vseh, ki skrbimo za njih.«

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X