728×90 – glava
728×90 – glava
Razmere v Domu Janka Škrabana v Beltincih se umirjajo

Razmere v Domu Janka Škrabana v Beltincih se umirjajo

Štirinajstdnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev v Pomurju sicer nekoliko pada, a s številom 1597 regija ostaja na vrhu okuženosti z novim koronavirusom. Med občinami, ki so izstopale v nedeljo, so Lendava z 29 okužbami ter Beltinci in Murska Sobota s po devetimi.

Velik del okuženih ostaja v domovih za starejše. V četrtek, 26. novembra, je tako Dom Janka Škrabana v Beltincih obiskal Cveto Uršič, državni sekretar Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter se sestal z direktorjem doma dr. Hugom Maučecem in predstavnikom ustanovitelja, župnikom v župniji Beltinci Borisom Kučkom. Direktor doma je ob tem povedal, da se je Uršič hotel prepričati, kakšno je stanje v domu in na kakšen način se zadeve na terenu izvajajo, saj na ministrstvu dobivajo podatke, da se situacija v domu umirja in izboljšuje. Govori direktor doma dr. Hugo Maučec:

Hugo Maučec

Cveto Uršič, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je ob obisku poudaril, da gre največja zahvala za upadanje številk zaposlenim, hkrati pa je poudaril, da noben dom za starejše v Sloveniji ne izstopa, okužbe se pojavljajo povsod:

Cveto Uršič

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X