728×90 – glava
728×90 – glava
TRENUTNE RAZMERE V SVZ HRASTOVEC

TRENUTNE RAZMERE V SVZ HRASTOVEC

V Socialnovarstvenem zavodu Hrastovec so se s prvo okužbo z novim koronavirusom srečali 23. oktobra. Takrat so realizirali krizni plan dela in ravnanja v primeru širjenja okužbe, vzpostavili rdečo cono v depandansi C, nekaj stanovalcev preselili v voličinsko športno dvorano in ves čas sledili priporočilom stroke.

V tem času je bilo kar nekaj nihanj – potem, ko je okužba še skoraj povsem izginila, so bili testi spet pozitivni. Mi smo se o trenutnem stanju zavodu, kjer so nastanjeni stanovalci s težavami v duševnem zdravju, pogovarjali z direktorico mag. Andrejo Raduha:

Andreja Raduha

Trenutno je rdeča cona še vedno urejena v depandansi C, v Voličini pa še biva 30 stanovalcev. V dislociranih enotah pa okužbe med stanovalci na rednih testiranjih še niso zaznali. Kot je povedala direktorica se bodo skupaj s sodelavci trudili, da stanovalcem v teh dneh pričarajo vsaj delček prazničnega vzdušja. Pod posebnimi zaščitnimi ukrepi pa jim bodo omogočili tudi obiske in stik s svojci preko sodobnih telekomunikacijskih povezav, saj je bližina svojcev ob prihajajočih praznikih za njihove stanovalce še kako potrebna.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X