728×90 – glava
728×90 – glava
AKTIVNOSTI ZA LENARŠKO SEVERNO OBVOZNICO TEČEJO

AKTIVNOSTI ZA LENARŠKO SEVERNO OBVOZNICO TEČEJO

Vse od odprtja pomurske avtoceste pred dvanajstimi leti, si v Lenartu prizadevajo za ureditev severne obvoznice, ki bi bistveno pripomogla k zmanjšanju prometa skozi občinsko središče.

Občina severno obvoznico umešča v prostor z Občinskim prostorskim načrtom. Trenutno so v fazi pridobivanja 36 potrebnih soglasij na ta dokument in tako predvidevajo, da bi Občinski prostorski načrt lahko sprejeli v sredini prihodnjega leta. Velja omeniti, da izgradnja Severne obvoznice sestoji iz dveh delov. En del poteka od krožišča pri ovtarju čez novo industrijsko cono proti Sveti Ani. V tem delu je obvoznica že umeščena, načrti so narejeni, odkup zemljišč in projektiranje poteka, Direkcija za ceste ima zadevo tudi v načrtu, dela se bodo pa začela odvijati v naslednjem letu.

Za nadaljevanje od ceste, ki vodi proti Sveti Ani preko Jurovske ceste in do izvoza iz avtoceste, pa bo občina morala za nadaljnja dela s projektom počakati do sprejema prostorskega načrta in odkupa vseh potrebnih zemljišč. Kot je poudaril župan mag. Janez Kramberger so za to investicijo tudi v državnem proračunu določene postavke in zagotovljena sredstva, občina Lenart pa tudi tekoče izvaja vse aktivnosti za uspešno realizacijo tega projekta.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X