728×90 – glava
728×90 – glava
JASLICE V VASI ZG. SENARSKA 2020

JASLICE V VASI ZG. SENARSKA 2020

Kljub ukrepom za zajezitev širjenja corona virusa, je družina Srečka in Pavlice Divjak s pomočjo krajanov naselja Zgornja Senarska tudi letos postavila precej velike in čudovite jaslice, ki se nahajajo v vasi Zg. Senarska.

Lani so vaške jaslice dopolnjevale razstavo jaslic v samostanski kleti v Sveti Trojici, letos jaslic v samostanski kleti ne bo, zato so jaslice pri Divjakovih toliko bolj obiskane. Nahajajo se na novi lokaciji, dodanih pa je tudi nekaj novih elementov in živali

Jaslice oživijo svetopisemski prizor na poseben način. Ozadje jaslic je osvetljeno, prav tako hlevček in drevo, ki stojita ob jaslicah. Priprave in nabava materiala je trajalo kar dva meseca, saj je uporabljenih mnogo naravnih materialov. Po cesti skozi komunalno urejeno vas in novo asfaltno prevleko se sprehaja vedno več ljudi z otroci, ki si z veseljem ogledujejo številne živali. Ob jaslicah nastane tudi veliko fotografij.

V soboto 19. 12. 2020 bo jaslice s svojim spremstvom obiskal Božiček in župan David Klobasa, ki bosta obdarila naše najmlajše občane. Tokrat sicer ne bodo mogli pripraviti sprejema in druženja ob jaslicah, a domačini pravijo, da bodo to zagotovo nadoknadili prihodnje leto. Prizadevali si bodo tudi, da izdelava jaslic in druženje krajanov ostane tradicionalno.

Družini Divjak izrekajo iskreno zahvalo za ves trud in finančni vložek, ki ga vsako leto vlaga v ta projekt. Prav vsi pa smo lahko ponosni na takšne sovaščane, naj bodo tudi drugim za vzgled.

Foto in tekst: Peter Leopold

                                                             

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X