728×90 – glava
728×90 – glava
NA COVID TOČKI V LENARTU VEČ KOT POLOVICA ODVZETIH BRISOV POZITIVNIH

NA COVID TOČKI V LENARTU VEČ KOT POLOVICA ODVZETIH BRISOV POZITIVNIH

Osrednja zdravstvena ustanova je v letošnjem letu, vse od razglasitve epidemije novega koronavirusa v mesecu marcu odigrala ključno vlogo v boju proti virusu in vseskozi ohranila primarno zdravstveno oskrbo za uporabnike njihovih storitev, ki prihajajo v glavnem iz šestih občin upravne enote Lenart.

V tem obdobju so povečali število telefonskih linij in drugih sodobnih poti za posvet z zdravniki, uredili so ločene vhode v ambulante, preuredili dostop do laboratorij in še kaj, kar je bilo potrebno za varno opravljanje dela. Preventivni programi Centra za krepitev zdravja so bili v veliki meri odpovedani ali prilagojetni, zaposleni pa prerazporejeni na druga področja. Še vedno zdravstveno osebje pred glavnim vhodom sprejmejo vsakega pacienta, ki pride v zdravstveni dom po predhodnem dogovoru.

V Lenartu pa smo dobili tudi tako imenovano „drive-in COVID točko“, kjer opravijo odvzem brisov za testiranje na okužbo s SARS-CoV-2. Zaskrbljujoče je, da je več kot polovica teh testov pozitivnih. Govori direktor ZD Lenart, dr. Jožef Kramberger:

Jožef Kramberger


Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X