728×90 – glava
728×90 – glava
KDAJ JE IGRANJE VIDEO IGER ŠKODLJIVO?

KDAJ JE IGRANJE VIDEO IGER ŠKODLJIVO?

V času šolanja na daljavo so otroci in mladostniki več časa pred računalniki in drugimi elektronskimi napravami.

Otroci seveda imajo določene obveznosti, ki jih morajo opraviti tudi na spletu, a veliko tudi svojega prostega časa preživljajo ob igranju računalniških iger ali brskanju po družbenih omrežjih.

Kot pravi psihologinja Lidija Druzovič zaposlena v Zdravstvenem domu Lenart, mlajši otroci nimajo razvitih sposobnosti za upravljanje s časom, za načrtovanje in organiziranje, zato tu ključno vlogo odigrajo starši. Kdaj pa govorimo o prekomernem igranju računalniških iger in to postane tudi problem?

Lidija Druzovič


Kaj pa lahko naredijo starši oziroma skrbniki?

Lidija Druzovič


Tudi v Lenartu smo v mesecu decembru dobili trgovino in spletno trgovino Zombi, ki se ukvarja s prodajo video iger. Govori Gregor Šalamun:

Gregor Šalamun


Ciljna skupina kupcem Zombi so zagotovo mlajši, a se potrudijo, da prav vse generacije najdejo vsebine, ki so prilagojene starosti in željam igralcem iger. Igralne konzole, ki jih prodajajo, omogočajo starševski nadzor s pomočjo katerega lahko ti omejijo čas igranja iger in dostopnost. Matej Medved eden od sodelavcev v Zombiju pa opozarja tudi na pozitivne lastnosti, ki jih igranje v razumnih mejah lahko prinese tudi mladim:

Matej Medved

Celoten pogovor pa lahko poslušate v oddaji AKTUALNO – kliknite TUKAJ

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X