728×90 – glava
728×90 – glava
UPOKOJENCEV, KI ŽIVIJO POD PRAGOM REVŠČINE NA ŠTAJERSKEM OKOLI 60 ODSTOTKOV

UPOKOJENCEV, KI ŽIVIJO POD PRAGOM REVŠČINE NA ŠTAJERSKEM OKOLI 60 ODSTOTKOV

Upokojenci so po izredni uskladitvi decembra prejeli dva odstotka višjo pokojnino. Zagotovljena pokojnina, ki pomeni minimalni znesek za vse z izpolnjenimi pogoji za starostno upokojitev, po novem znaša približno 567 evrov, kar je dobrih 11 evrov več.

Sindikat upokojencev Slovenije pa je vlado medtem v javnem pismu že opozoril, da so z omenjeno izredno uskladitvijo pokojnin dobili le manjši del tistega, kar jim je bilo v času prejšnje gospodarske krize odvzeto z zakonom o uravnoteženju javnih financ. Vlado so pozvali, da pokojnine izredno uskladi za 3,5 odstotka. Nizke pokojnine in življenje upokojencev pod pragom revščine predstavlja velik problem tudi v Štajerski regiji – o tem smo se pogovarjali s Francem Slavincem iz Zgornjepodravske pokrajinske zveze društev upokojencev:

Franc Slavinec


Bodo pa upokojenci 11. januarja prejeli solidarnostni dodatek, ki ga predvideva sedmi protikoronski zakon. Do njega so upravičeni tisti s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki pokojnino prejemajo od zavoda in decembra ne presega 714 evrov.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X